Praktijk voor Orthomoleculaire Natuurgeneeskundige Therapie & Quantum coaching

Spiertesten en hun toepassing

De intrigerende werking van spiertesten

Het onbewuste weten naar boven krijgen

Kinesiologie is gebaseerd op het idee dat het lichaam een zelfregulerend systeem is dat streeft naar homeostase, een evenwichtstoestand waarin alle systemen optimaal functioneren. Wanneer er blokkades of verstoringen in de energiestromen van het lichaam zijn, kan dit leiden tot fysieke, mentale of emotionele problemen.
Je maakt gebruik van spiertesten om informatie te verkrijgen over deze energieblokkades of zogenaamde verstoringen. De spiertesten zijn gebaseerd op het idee dat spieren zwakker reageren wanneer er een onbalans of blokkade in het lichaam is. 

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Orthomoleculaire Ketose - Ortho-Keto-Detox

Orto Keto DetoxIn Ketose gaan is in eerste instantie, rond 1920 al, bedacht als manier om mensen met Epilepsie, die medicatieresistent waren, te helpen de aanvallen te laten afnemen. Met verbluffend gave resultaten.

Metabool weer flexibel worden

Verder is ketose  geschikt voor het terugbrengen van de balans in je Metabole systeem, het optimaal kunnen reguleren van je bloedsuikerspiegel, omzetten van voedingsstoffen en energie kunnen vrijmaken uit je cellen. Het optimaliseren van de werking van je mitochondriën. Dat zijn de zogenaamde energiefabriekjes in je cellen.

Klassieke Ketose

Klassieke Ketose wordt ingezet voor een algehele reset bij regulatie van hormonale systemen en diverse chronische ziektebeelden als Diabetes type II, Epilepsie, Obesitas, PCOS en bij darmproblemen, schimmels, parasieten.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Thymus is belangrijker dan gedacht

Organen van immuunsysteem BS476227363Groot is ie niet, de thymus, niet veel groter dan een walnoot, gelegen achter het borstbeen. Dat in onze jonge jaren (zelfs al voor onze geboorte) de thymusklier een sleutelrol speelt bij de opbouw van het afweersysteem, daarover was en is geen twijfel.

Omdat het orgaantje na de puberteit snel in grootte afnam, werd de voor de hand liggende conclusie getrokken dat ook de functie afnam met het verstrijken der jaren. Die conclusie wordt nu wel in twijfel getrokken.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Hoe gaat je lichaam om met een virus?

Over je grenzen bewaken en je afweerssysteem

Huid is ook afweer!  Je 1e- lijns verdediging

De Aspecifieke afweer houdt ziekteverwekkers buiten het lichaam. Het maakt geen onderscheid tussen de soorten indringers en is op te delen in de eerstelijnsafweer: aan de buitenkant van het lichaam en de tweedelijnsafweer: witte bloedcellen.

De eerste verdediging is een mechanische barrière die het binnendringen van bacteriën, virussen en schimmels tegengaat. Vooral de huid en ook andere systemen die het lichaam beschermen, zoals de slijmlaag van de darmen en luchtwegen bijvoorbeeld.

Hoesten, niezen en braken zijn een reactie van het lichaam tegen indringers. Oftewel snot, slijm en gedoe is een goede reactie van ons lichaam in een poging de indringers eruit te werken. Ook de spoelende werking van tranen en urine houdt indringers buiten het lichaam. Je huid en slijmvliezen vormen de grens tussen je binnenkant en de buitenwereld.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Hoe werkt het Schildklier systeem?

Je schildklier en homeostase (evenwicht bewaren)

Onze schildklier is een belangrijke hormoonklier. Je schildklier reageert echt op alle homeostatische verstoringen. Homeostase zijn mechanismen die je lichaamstemperatuur, je zuurgraad, het volume van je lichaamsvloeistoffen, je bloeddruk, je hartslag en de concentratie van elementen in je bloed regelen. Het zijn de belangrijkste instrumenten die worden gebruikt om het fysiologische evenwicht te behouden. Best druk dus daar rond je schildklier!

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Quercetine nader onderzocht

Ik vond een heel mooi artikel hier: Copyright (C) Orthokennis https://www.orthokennis.nl/nieuws/quercetine-en-covid-19. Welke ik graag met je wil delen!

Quercetine is een van de belangrijkste en best onderzochte bioflavonoïden en een veelbelovende, veelzijdige fytonutriënt voor de preventie en behandeling van uiteenlopende aandoeningen. Quercetine staat bekend om haar antioxidatieve, ontstekingsremmende en immunomodulerende eigenschappen. Bovendien is het veilig in gebruik.

Quercetine staat bekend om haar antioxidatieve, ontstekingsremmende en immunomodulerende eigenschappen.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Kruidenthee, ook een goed idee

Van veel verschillende kruiden kun je een lekker kopje thee zetten. EIgenlijk mag je het officieel geen thee noemen, want er worden geen theebladeren voor gebruikt. In de volksmond noemen we het kruidenthee.

Kruiden werken ontzurend, ons lichaam wil graag onze zuurgraad in balans houden en kruiden kunnen daarbij mooi helpen. Suikers en granen werken bijvoorbeeld verzurend en groenten en kruiden juist alkalisch.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Daar is geen kruid tegen opgewassen! O nee?

Daar denken we in de Natuurgeneeskunde toch echt anders over. Vaak is er zeker wel een kruid tegen opgewassen, je moet alleen nog even leren welke dan. En hoe je ze kunt gebruiken.

Sowieso kunnen kruiden ons veel brengen ter ondersteuning van je gezondheid. Het zijn vaak echte krachtpatsertjes. Je hoeft er niet perse veel van te nemen om er profijt van te trekken. Bij mij in de tuin staan o.a. Tijm, Salie, Rozemarijn, Basilicum, Munt, Citroenmelisse, Bieslook en ernaast van alles wat zichzelf gezaaid heeft ;-)

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Aanpakken van restklachten na virusinfectie

Aanpakken van restklachten

Sommige mensen hebben na een doorgemaakte Virus-infectie last van hardnekkige restklachten, zoals o.a. vermoeidheid, concentratieverlies, depressiviteit, kortademigheid, verlies van spierkracht en slaapproblemen. Men noemt dat in het geval na Corona gehad te hebben Long-Covid. Er zijn meer virusinfecties die vergelijkbare klachtenpatroon hebben. Sommige zaken zijn voor Covid-19 erg specifiek.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres