Holistische praktijk van Tonia Ris, Natuurgeneeskundig en Orthomoleculair therapeut

Wat doe ik zoal in mijn praktijk

Mijn grote passie is het uitpuzzelen waar de (chronische) klachten van mijn cliënten hun oorsprong vinden en zo bij te dragen aan (een deel van) de oplossing. Alles wat we doen, meemaken, ervaren, eten, drinken of op een andere manier tot ons nemen, hebben invloed op onze genen en ons welzijn. Kort gezegd is dat waar Epigenitica over gaat.

In de kPNI (klinische Psychische Neuroimmunologie), het vakgebied van een Epigenetisch therapeut is er veel kennis over hoe de lichaamsprocessen normaal gezien draaien en wat er voor nodig is. Op het moment dat er sprake is van klachten / symptomen dan draait er een proces niet optimaal.

Vanaf dat moment is het speuren aan welke co-factoren er tekort of te veel is waardoor dat proces stroef loopt. We gaan samen op zoek naar wat nodig is om dat proces weer vlot te trekken. Denk daarbij aan voedingstoffen, mineralen, hormonen, rust, uitdaging of bijvoorbeeld stress.

En de oorzaak daaronder; Heb je een optimale spijsvertering? Kun je je afvalstoffen goed kwijt? Kun je je hormonen goed omzetten zodat deze ook echt hun functie kunnen uitoefenen? Hebben je hersenen genoeg energie om je goed te kunnen voelen? etcetera etcetera. 

Zo begrijp je dat ik als therapeut er niet van houdt om alleen het rode lampje (symptoom) eruit te draaien. Ik ga graag samen aan het werk met je om de reden te achterhalen waarom dat rode lampje brand.

Ik maak daarbij gebruik van verschillende therapeutische mogelijkheden, zoals voedingsinterventies, aanvullen van tekorten, coaching, resetten en energiewerk.

Ik ben opgeleid tot: