Powersoep op basis van bouillon

Geschreven door Tonia Ris. Gepost in featured

Power voor je darmen soep

Power voor je darmwand. Ik ben er gek op! De voedingstoffen uit goede botten bevatten super goede mineralen en heel veel proteïnes die je helpen o.a. je darmwand te versterken. Maar eigenlijk alles wat van eiwitten gemaakt is (en wat is dat nou helemaal niet in ons lijf?) heeft baat bij deze extra goede bouwstoffen. Denk aan botten, spieren, huid (ja, werkt ook anti-rimpel ;-) en slijmvliezen. Niet alleen ter versterking van je darmwand, maar alle barrières dus.Power soep Tonia BdB

Kruiden groente nasi bami BDBPré- en probiotica

En de vele groenten die je gaat toevoegen brengen power voor je darmflora. De zogenaamde prebiotica, dè voedingsbodem voor de o, zo belangrijke probiotica. Weet je nog uit deze blog? De good guys!

De vitamines en essentiële suikers uit o.a. zeewier en paddenstoelen, die je toe kan voegen aan deze Powersoep, zijn ook weer erg belangrijk voor een goede kwaliteit van al onze weefsels. Pittig en versterkend soepje dus!

Nog pittiger als je allemaal lekkere smaakmakers toevoegd als ui, knoflook, gember en verschillende soorten kruiden. Die smaken niet alleen heerlijk, maar werken mooi  anti-pathogenen. Dus anti-parasiet, -schimmel of -bacterieel. Weg dus met (foute) darmbewoners, waar je alleen maar last van krijgt!

De basis van deze soep is bottenbouillon

Bottenbouillon trekken is helemaal niet moeilijk. Koop daarom een stuk mergpijp of gewricht en doe het in een grote pan. Van belang is wel dat de kwaliteit van het bot goed is. Goede gezonde botten komen van gezonde beesten die lekker in vrijheid bewogen hebben en dat gegeten hebben wat ze van nature horen te eten. Even navragen bij je slager! Tegenwoordig is het ook steeds makkelijker online verkrijgbaar. Zie bijvoorbeeld schotsehooglanders.nl of graasboerderij.nl. Als je nog meer goede initiatieven kent, dan vul ik het graag aan.

Zo maak je het!

Goede gezonde botten komen van gezonde beesten die lekker in vrijheid bewogen hebben en dat gegeten hebben wat ze van nature horen te eten.

Een mooi recept als basis voor veel verschillende soepen die ons systeem versterken. Het bevat ontzettend veel kruiden en groenten, waar vezels en plantenstoffen inzitten, waar je darmen en de bewoners blij van worden. Voor "extra sterke soep", kies je voor Biologisch en/of groenten en kruiden die buiten in de volle grond geteeld zijn. Die bevatten meer waardevolle plantenstoffen.

Let op! Als de soep klaar is goed terug laten koelen in koud water in de gootsteen bijvoorbeeld. Dan kan je het als je wilt verdelen in porties en invriezen. En als je er met meer personen van eet is het ook echt wel een aantal dagen goed houdbaar in de koelkast.

Eet smakelijk!

Afdrukken