Jodium en de energiehuishouding

Geschreven door Tonia Ris. Gepost in featured

Jodium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Jammer genoeg, maar misschien ook wel goed bij nader inzien. Je mag niet meer zomaar van alles schrijven over werking van suppletie met vitaminen of mineralen. Alhoewel er in de praktijk gebleken is dat op het op veel verschillende manieren bij kan dragen aan je welbevinden.

De volgende stellingen zijn een aantal door de keuringsraad goedgekeurde goedgekeurde bewoordingen in relatie tot energie.

Jodium bronnenZie evt. ook op de pagina van de EFSA over Jodium en hier, de EFSA is de European Food Savety Authority. Dat er weinig geclaimd mag worden is toch eigenlijk alleen maar mooi, want dat beloofd al heel veel goeds! En kort en simpel gezegd is dat ook zo en hoef je daarvoor niet persé het hele onderliggende proces achter het waarom te weten.

Meer uitleg over Jodium vind je in dit artikel over het belang van Jodium.

Jodium draagt bij tot een normale productie van schildklierhormonen en tot een normale werking van de schildklier

De volgende stellingen zijn een aantal door de keuringsraad goedgekeurde goedgekeurde bewoordingen in relatie tot de schildklier.

Meer uitleg over Jodium in relatie tot de schildklier en welke co-factoren (belangrijke voedingstoffen) hierbij een rol spelen zijn volgt. Met alleen Jodium ben je er nog niet. Als je hier al meer over wilt weten, ik licht het je graag toe in een persoonlijk consult.

Goede voedingsbronnen vind je in dit artikel over het belang van Jodium.

 

Jodium ondersteunt het energieniveau

 

De basis is en blijft natuurlijk gezonde voeding in variatie plus voldoende water! Ons ons lichaam functioneert beter als we het voorzien van de juiste voedingstoffen; eiwitten, gezonde vetten, vezels, koolhydraten, vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Dan werkt voeding gezondheidsbevorderend. Uitgangspunt is voeding zoals het oorspronkelijk bedoeld was, die je nog herkend in de vorm hoe het gegroeid is. Dus niet de zwaar bewerkte vormen met ingredientenlijsten waar je geen touw aan kunt vastknopen, dat is vulling. En een belasting voor je lichaam.

Afdrukken