Praktijk voor Orthomoleculaire Natuurgeneeskundige Therapie & Quantum coaching

Referenties Beter door balans

Grote schoonmaak (II)

De lente is aangebroken - vervolg

Tijd voor de grote schoonmaak van je lijf? (II)

Van oudsher is de lente de tijd van meer licht en ruimte maken. Oftewel grote schoonmaak in je huis. Dit kan heel bevrijdend werken, omdat orde en frisheid in je huis ook zeker in je hoofd meer rust geeft. Maar wat doe je voor je lichaam?

Grote schoonmaak bezem ontgiftenKan daar ook een bezem door? Detoxen wordt dat genoemd of gewoon lekker in het Nederlands ontgiften. Dat doet je lichaam natuurlijk, als het goed is, al door het hele jaar heen. Het is wel eens goed om er bij stil te staan of je lichaam ook de kans geeft om dat te kunnen.

Opruimen van belastende stoffen

Ontgiften is het opruimen van belastende stoffen uit je lichaam. Stoffen die een normale functie in de weg staan. Denk daarbij aan stoffen die via de voeding opgenomen worden zoals geur- kleur- en smaakstoffen of andere toevoegingen. Stoffen die een bepaalde werking nastreven zoals aspirines, bloedverdunners of de ‘pil’.

lenteschoonmaakStoffen die vrijkomen bij normale lichaamsprocessen of in het spijsverteringskanaal. Stoffen die door je huid zijn binnengekomen of ingeademd, zoals virussen, luchtverontreiniging of chloor uit het zwembad.

Omzetten van hormonen naar en na juiste functie

Het zelfde proces zorgt er ook voor dat hormonen geactiveerd kunnen worden bijvoorbeeld. En dat hormonen die een functie hadden maar nu niet meer nodig zijn terug omgezet worden.

Maar ook het opruimen van die stoffen die we uit verhouding binnen krijgen door voeding, drinken ook ook via de lucht of huid. In wezen kan elke stof gezien worden als gifstof, de hoeveelheid is daarvoor bepalend.

 

Wat kan je zelf doen om je lijf op een goede manier van afvalstoffen te ontdoen?

Het ontgiften ondersteunen doe je door het lichaam te voorzien van de juiste grondstoffen en het scheppen van juiste voorwaarden. Je gaat geen overbodig "afval" te creëren door belastende stoffen te eten of te smeren, zodat je rustig aan je lichaam in staat stelt om de boel eens flink op te ruimen.

  • Chlorella SmoothieVeel (bio) groente en fruit,
  • Matig suiker, koffie en alcohol,
  • Pure voeding eten,
  • Water, (kruiden)thee of groentesap drinken

Verder:

  • Voedingstekorten aanvullen
  • Maak een afspraak voor een persoonlijk advies.

 

Workshop “Orthomoleculaire Detox”

Kom naar de 3-daagse workshop “Ontgiften, Orthomoleculaire Detox” om hier veel meer te leren over de ontgifting en omzettingsprocessen in je lichaam en de relatie met verschillende klachten. Leer hoe je ontgiften op een milde en duurzame manier kan doen.

Tags: ontgifting,, hoofdpijn, detoxificatie, schildklierprobleem, menstruatieklachten, PMS, schildklier, migraine