Holistische praktijk van Tonia Ris, Natuurgeneeskundig en Orthomoleculair therapeut

Grote schoonmaak (II)

De lente is aangebroken - vervolg

Tijd voor de grote schoonmaak van je lijf? (II)

Van oudsher is de lente de tijd van meer licht en ruimte maken. Oftewel grote schoonmaak in je huis. Dit kan heel bevrijdend werken, omdat orde en frisheid in je huis ook zeker in je hoofd meer rust geeft. Maar wat doe je voor je lichaam?

Grote schoonmaak bezem ontgiftenKan daar ook een bezem door? Detoxen wordt dat genoemd of gewoon lekker in het Nederlands ontgiften. Dat doet je lichaam natuurlijk, als het goed is, al door het hele jaar heen. Het is wel eens goed om er bij stil te staan of je lichaam ook de kans geeft om dat te kunnen.

Ontgiften is het opruimen van belastende stoffen uit je lichaam. Stoffen die een normale functie in de weg staan. Denk daarbij aan stoffen die via de voeding opgenomen worden zoals geur- kleur- en smaakstoffen of andere toevoegingen. Stoffen die een bepaalde werking nastreven zoals aspirines, bloedverdunners of de ‘pil’.

lenteschoonmaakStoffen die vrijkomen bij normale lichaamsprocessen of in het spijsverteringskanaal. Stoffen die door je huid zijn binnengekomen of ingeademd, zoals virussen, luchtverontreiniging of chloor uit het zwembad.

Stoffen die een functie hadden maar nu niet meer nodig zijn, als hormonen. Maar ook die stoffen die we uit verhouding binnen krijgen. In wezen kan dus elke stof gezien worden als gifstof, de hoeveelheid is daarvoor bepalend.

Ontgiften doe je door het lichaam te voorzien van de juiste grondstoffen, scheppen van juiste voorwaarden en geen overbodig "afval" te creëren door belastende stoffen te eten of te smeren, kun je rustig aan je lichaam je lichaam in staat stellen om de boel eens flink op te ruimen.

Wat kan je zelf doen om je lijf op een goede manier van afvalstoffen te ontdoen?

Chlorella Smoothie•    Veel (bio) groente en fruit t.b.v. anti-oxidanten en vezels om af te voeren

•    Matig suiker, koffie en alcohol.

•    Pure voeding eten en belastende voeding vermijden, bijv. geen pakjes en zakjes of bewerkt vlees en vis.

•    Alleen water, thee of groentesap drinken

Verder:
•    Voedingstekorten aanvullen

•    Maak een afspraak voor een persoonlijk advies.

 

Workshop “Ontgiften, door balans in je lichaam”

Kom naar de 2-daagse workshop “Ontgiften, door balans in je lichaam” om hier veel meer te leren over de ontgifting en hoe je ontgiften op een milde en duurzame manier kan doen.

Van heimwee naar wereldreiziger

Alle Blogs