Praktijk voor Orthomoleculaire Natuurgeneeskundige Therapie & Quantum coaching

 • Boost your gut!

Header groente beterdoorbalans Mobiel

Ben je dat gedoe in je buik zat?

Voel je beter en energieker door begeleiding naar een goede darmgezondheid!

Nee, jouw (vage) klachten zijn niet normaal

Leer anders kijken naar je gezondheid

& zorg ervoor dat je je snel beter voelt

Krijg meer contact met je lichaam en leer over wat jij nodig hebt om je beter te voelen. Niemand is geboren met een chronisch tekort aan medicijnen.

Ik help je daarbij graag op weg om de vertaling te maken van de signalen en te kijken hoe dan "anders". Wat heeft jouw lichaam nodig om optimaal te kunnen bewegen, ontgiften, herstellen en slapen? Ik leer je in welke (voedings)middelen die belangrijke stoffen zitten. Hoe je je lichaam ontdoet van stress. Ervaar hoe je verstoringen reset met energiewerk. 

Als je blijft doen wat je deed, dan krijg je wat je had.

- naar Einstein

 

Hoe help ik je op weg naar meer balans

 • 1

Referentie overzicht

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22

Referenties home

Het leukste aan mijn werk vind ik als mensen met de adviezen aan de slag gaan en zich verbazen over het effect. Als ze opgetogen laten weten dat klachten stukken verbeterd zijn of zelfs helemaal verdwenen. Daar doe ik het voor!

De grootste slag werd gemaakt met het darmherstelplan

 Lieve Tonia,

Deze week een jaar geleden ben ik in jouw praktijk terecht gekomen met zoveel vage klachten dat ik even niet meer wist naar wie ik toe moest gaan. Ik had een hoge bloeddruk, eczeem, darmklachten, gewichtstoename etc.

Meteen al bij het eerste gesprek voelde ik dat jij wel begreep waar dat allemaal vandaan kwam en dat is zo fijn!

Lees verder over hoe dit goed kwam...

Orto Keto DetoxIn Ketose gaan is in eerste instantie, rond 1920 al, bedacht als manier om mensen met Epilepsie, die medicatieresistent waren, te helpen de aanvallen te laten afnemen. Met verbluffend gave resultaten.

Metabool weer flexibel worden

Verder is ketose  geschikt voor het terugbrengen van de balans in je Metabole systeem, het optimaal kunnen reguleren van je bloedsuikerspiegel, omzetten van voedingsstoffen en energie kunnen vrijmaken uit je cellen. Het optimaliseren van de werking van je mitochondriën. Dat zijn de zogenaamde energiefabriekjes in je cellen.

Klassieke Ketose

Klassieke Ketose wordt ingezet voor een algehele reset bij regulatie van hormonale systemen en diverse chronische ziektebeelden als Diabetes type II, Epilepsie, Obesitas, PCOS en bij darmproblemen, schimmels, parasieten.

Ook Kankercellen houden echt niet van een koolhydraatvrije omgeving en kunnen niet op ketonen leven, onze gezonde cellen wel. Daar worden momenteel al veel belovende onderzoeken naar gedaan. Zie bijv. onderzoeken van Dr. Thomas Seyfried. Let wel: Er is tot nu nog geen bewijs om alleen in te zetten, alleen ondersteunend aan een behandeling.

Op Orthomoleculaire wijze in Ketose

Op de Orthomoleculaire wijze in Ketose gaan betekent ook dat je je lichaam op een hele effectieve manier gaat ontgiften. De gifstoffen die we niet snel genoeg uit ons lichaam kunnen verwijderen worden namelijk geparkeerd in onze vetcellen om schade te voorkomen.

Dit kunnen gifstoffen zijn die je van buiten jezelf hebt verzameld, denk daarbij aan bijv. bestrijdingsmiddelen, verzorgingsmiddelen, schoonmaakmiddelen, rook, fijnstof, zware metalen etc. Ook de gifstoffen die je zelf produceert in bijv. je darmen, omdat daar de balans zoek is, worden opgeslagen in onze viscerale vetcellen.

Gifstoffen veroorzaken veel klachten

Als je het lichaam gaat stimuleren om in de vetverbranding te komen door middel van ketose, kunnen de vetcellen zich gaan legen en kunnen de gifstoffen gecontroleerd afgevoerd worden. Natuurlijk ondersteund door middelen die ervoor zorgen dat je er niet meer "stuk" van gaat.

Als Natuurgeneeskundig Orthomoleculair Therapeut vind ik het heel belangrijk dat alvorens je start met het Ketose dieet je eerst checkt of je ontgifting überhaupt goed draait en samen uit te zoeken welke voedingstoffen er mogelijk extra nodig zijn om het proces van opschonen oftewel detoxen aan te kunnen. Doe je dit niet dan kan de reactie op de Ketose erg heftig zijn en voelen als een griep, de zogenaamde Ketose-griep.

Paleo Keto voeding 473027083

Pure voeding het belangrijkst voor de gezondheid

Deze wijze van op Orthomoleculaire wijze in Ketose gaan heeft veel overeenkomsten met mijn Paleo eetwijze. Je eet vooral verse voedingsmiddelen als onbewerkte planten en gezonde dieren. Dus groenten, fruit, zaden, noten, eieren, vis en vlees. Het liefst biologisch (dynamisch), gevoed en gegroeid hoe het hoort. Ook schaal- en schelpdieren, zeewier en paddenstoelen horen erbij.

De voeding van ons eten bepaald de voedingswaarde van onze voeding! Vlees of vis van graangevoerde dieren heeft een totaal andere vetzuurbalans, dan het dier wat aan zijn oorsprong bedoelde voedingsbehoefte kan voldoen. Teveel Omega 6 vetzuren en suikers uit granen werken onstekingsbevorderend, niet alleen bij ons.

Tevens van belang is de bewegingsvrijheid, van de dieren die we eten, voor de kwaliteit van het spierstelsel en skeletsysteem en daarmee de eiwitten die wij eten. Naast dat het gewoonweg veel diervriendelijker is.

De voeding van ons eten bepaald de voedingswaarde van onze voeding!

Paleo vs Keto

Bij een wat strenger Paleo verwijder je naast granen, en bewerkte voedingsmiddelen ook peulvruchten en zuivelproducten. Daarmee verdwijnen dus ook de geraffineerde suikers dus uit je voeding. Dit is een prachtige opmaat naar Orthomoleculair Ketose, je bent dan nog een kleine stap verwijderd van het in ketose gaan.

Orthomoleculair Ketose = Paleo plus (of min)

Chlorella_Smoothie.jpgBij Orthomoleculair Ketose eet je naast alleen pure voeding, als boven beschreven, echt zo min mogelijk koolhydraten. Tussen de 20g en 40g per dag. In een afgebakende  periode mijd je alle fruit (behalve bessen) en bijv. wortel- en knolgewassen om heel laag in de koolhydraten te komen.

Ruim water met mineralen (1,5-2,5 l per dag) naast onbeperkt Bladgroenten, Kolen en Kruiden. Zo voorkom je verzuring van je lichaam. Verder ga je deze voeding aanvullen met een ruime hoeveelheid aan vetten die de gezondheid bevorderen en de Ketose ondersteunen.

Natuurlijke middelen ter verlichting Ortho Ketose-Detox

Sowieso kun je tijdens het proces ook allerlei ondersteunende natuurlijke middelen of kruiden inzetten om je lichaam te helpen snel van alle gifstoffen af te komen. 

Contra-indicatie:

Niet geschikt voor zwangere of zogende vrouwen, bij Burn-out, Hashimoto of Ziekte van Graves. Ook niet voor mensen op zeer hoge leeftijd, voor  jonge kinderen en zeer zieke mensen. Ketose is dus niet voor iedereen geschikt en kan beter onder deskundige begeleiding worden gedaan. 

Bronnen:

Ketolicious, gezond in Keto - Elke Vermeire.

Keto-Detox, Zonder honger ontgiften en afvallen - Anna M. Kruyswijk - van der Heijden.

Louw vd E. Ketogenic Diet Therapy, improving outcomes, management and new indications. Proefschrift 10 november 2020, Erasmus Universiteit
Rotterdam.
Augustin K. Mechanisms of action for the medium-chain triglyceride ketogenic diet in neurological and metabolic disorders. Lancet Neurol. 2018;17(1):84-93.
Boison D. New insights into the mechanisms of the ketogenic diet. Curr Opin Neurol. 2017 Apr;30(2):187-192.
Puchalska P. et al. Multi-dimensional roles of ketone bodies in fuel metabolism, signaling, and therapeutics. Cell Metab . 2017; 25(2): 262–284.
Kruyswijk- v.d. Heijden AM. Keto-Detox, zonder honger ontgiften en afvallen. Jouw Voeding, 2e druk 2021.

Tags: ontgifting,, bloedsuikerspiegel,, darmen, tranformeren, detoxificatie, met goede voeding meer energie, darmklachten, darmherstel

Weten over je gezondheid

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Word regisseur van je eigen gezondheid

Wil jij leren hoe je zelf aanhoudende (chronische), vage klachten kan aanpakken?

Als reguliere gezondheidszorg op de langere termijn niet helpt bij klachten als darmklachten, (over)vermoeidheid of allergieën, maak dan een afspraak bij Beter door Balans, voor een andere kijk op gezondheid.

Samen achterhalen we de oorzaken van jouw specifieke klachten en zoeken we naar een oplossing die bij jou past. Vaak is een eenvoudige voedingsaanpassing voldoende, soms is er meer voor nodig.

Ik bekijk klachten en vragen vanuit Epigenetisch oogpunt, dat wil zeggen vanuit verschillende invalshoeken. Belangrijke pijlers daarin zijn de wisselwerking tussen organen, emoties, zenuwstelsel, immuunsysteem, hormoonsysteem en omgevingsfactoren.

Geef jouw zelfherstellend vermogen een kans

Geef jouw zelfherstellend vermogen een kans

De mens beschikt over een uitmuntend systeem om de gezondheid te reguleren. Het zelfgenezend vermogen is tot heel veel in staat; denk maar aan de darmwand die zichzelf elke drie weken compleet vernieuwt, een wond waar snel een korstje opkomt of een gebroken been dat binnen enkele weken weer geheeld is.

Het lichaam is dag en nacht aan het werk om oude of kapotte cellen te vervangen door nieuwe. Zolang we dit systeem van dienst zijn door het van de juiste bouwstoffen te voorzien en zorgen voor de juiste vaklui om de boel weer op te ruimen, gaat het allemaal prima.

Maar wat gebeurt er als de goede stenen op zijn en je moet toch bouwen? Dan ga je wat lenen bij de buren, misschien materialen van wat mindere kwaliteit, maar je moet toch wat... De specie is op.. Wat nu? Een beetje water en zand?

wond genezingKun je je voorstellen wat er dan gebeurt? In je lichaam werkt het precies zo! Als je er zelf voor zorgt dat je het lichaam optimaal voorziet van de juiste grondstoffen, dan zal het heel veel problemen zelf kunnen oplossen.