Praktijk voor Orthomoleculaire Natuurgeneeskundige Therapie & Quantum coaching

 • Boost your gut!

Header groente beterdoorbalans Mobiel

Ben je dat gedoe in je buik zat?

Voel je beter en energieker door begeleiding naar een goede darmgezondheid!

Nee, jouw (vage) klachten zijn niet normaal

Leer anders kijken naar je gezondheid

& zorg ervoor dat je je snel beter voelt

Krijg meer contact met je lichaam en leer over wat jij nodig hebt om je beter te voelen. Niemand is geboren met een chronisch tekort aan medicijnen.

Ik help je daarbij graag op weg om de vertaling te maken van de signalen en te kijken hoe dan "anders". Wat heeft jouw lichaam nodig om optimaal te kunnen bewegen, ontgiften, herstellen en slapen? Ik leer je in welke (voedings)middelen die belangrijke stoffen zitten. Hoe je je lichaam ontdoet van stress. Ervaar hoe je verstoringen reset met energiewerk. 

Als je blijft doen wat je deed, dan krijg je wat je had.

- naar Einstein

 

Hoe help ik je op weg naar meer balans

 • 1

Referentie overzicht

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22

Referenties home

Het leukste aan mijn werk vind ik als mensen met de adviezen aan de slag gaan en zich verbazen over het effect. Als ze opgetogen laten weten dat klachten stukken verbeterd zijn of zelfs helemaal verdwenen. Daar doe ik het voor!

De grootste slag werd gemaakt met het darmherstelplan

 Lieve Tonia,

Deze week een jaar geleden ben ik in jouw praktijk terecht gekomen met zoveel vage klachten dat ik even niet meer wist naar wie ik toe moest gaan. Ik had een hoge bloeddruk, eczeem, darmklachten, gewichtstoename etc.

Meteen al bij het eerste gesprek voelde ik dat jij wel begreep waar dat allemaal vandaan kwam en dat is zo fijn!

Lees verder over hoe dit goed kwam...

Schildklier - te trage werking

Schildklierwaarden checken bij vermoeidheidVerminderde energiebeleving, energie tekort, kan (mede) veroorzaakt worden door een te traag werkende schildklier. Het kan ook klachten geven als o.a. traagheid (lichamelijk en geestelijk), gewichtstoename, kouwelijkheid, obstipatie, droge huid, somberheid, menstruatiestoornissen en prikkelbaarheid.

Bij hypothyreoïdie, een traag werkende schildklier, maakt je schildklier te weinig schildklierhormonen aan. Een traag werkende schildklier komt gemiddeld vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

De schildklier

schildklier1De schildklier is een klein vlindervormig orgaan, laag voor in de hals. Soms kun je de schildklier voelen door met uw handen uw hals af te tasten terwijl je slikt. Het is een gevoelig orgaan, die reageert op reacties op een ander plek in je lichaam.

Een probleem aan de schildklier ligt vaak niet aan de schildklier zelf, maar aan de schildklierhormonen. Veelal is er sprake van een tekort aan co-factoren of is er een omzettingsprobleem.

Mogelijke oorzaken

Stress en zeker chronische stress heeft grote invloed op onze schildklier, dus stressreductie heeft grote waarde. Andere mogelijke oorzaken zijn; chronische ontstekingsprocessen, ziekte van Hashimoto: auto-immuunaandoening, calorische restrictie (crash dieet), zware metalen belasting, chemicaliën belasting, lever- of nieraandoeningen, een tekort aan anti-oxidanten en ernstig letsel etc.

Thyroid Releasing Hormoon en Insuline

Voor de aanmaak van TRH is insuline en dus insulinegevoelig zijn van groot belang. Daardoor heeft voeding grote invloed op de werking van dit orgaan. Gedoe met de bloedsuikerspiegel geeft gedoe met de schildklier.

Seaweed kelp lrVoedingstoffen voor de schildklier

Voor het aanmaken en het omzetten of activeren van schildklierhormonen zijn specifieke voedingsstoffen nodig. Anders kan de schildklier zijn werk niet (optimaal) doen.

Onder andere Jodium (jodide vorm) is belangrijk voor het functioneren van onze schildklier (en daarmee samenhangend onze lichamelijke groei, hersenontwikkeling, cognitieve vaardigheden, onze stofwisseling, en ons immuunsysteem).

Jodium alleen suppleren in samenhang met o.a. voldoende selenium en bepaalde B-vitamines. Anders kan het gedoe geven, lees meer klachten. We beginnen altijd met de voeding aanpassen -> Energie uit de zee! Lees verder.

Schildklier & Emoties

Er bestaat ook een duidelijke relatie tussen de schildklier en onze emotionele kant. Onverwerkte emoties, of minder goed kunnen uiten van emoties en/of je "zegje" willen doen maar niet goed kunnen doen, spelen een rol bij een te traag werkende schildklier. Andersom kan natuurlijk ook, want schildklierhormonen hebben invloed op ons emotionele en psychische welzijn.

Je leest wel dat de functie van de schildklier veel haken en ogen heeft. Dat geeft mij als Orthomoleculair & Epigenetisch therapeut juist heel veel mogelijkheden om jou als cliënt te coachen om je schildklier functie te verbeteren.

Beterdoorbalans jodiumtekort schildklier Astock

 

Aanvulling:

De Barnes test (Temperatuurtest)

Je kunt je schildklier testen met een temperatuurtest. Omdat de schildklier kan worden vergeleken met een thermostaat van een kachel. Het lichaam is dan de kachel. Door het meten van de lichaamstemperatuur, wil je vaststellen of de schildklierhormonen hun activiteit goed kunnen uitoefenen.

Je kunt soms voldoende schildklierhormonen in je bloed hebben, maar dat wil niet zeggen dat ze hun werk goed kunnen doen, op de plek waar ze hun werk horen te doen, namelijk in de cellen van het lichaam. Schildklierhormonen doen hun werk niet in het bloed en daarom zijn bloedtesten niet optimaal.

Je doet deze test op 3 verschillende dagen. Menstruerende vrouwen kunnen de test, vanwege temperatuurschommelingen in hun maandelijkse periode, het beste doen op de tweede t/m vierde dag na het begin van hun menstruatie. Bij de eisprong wordt de basale temperatuur een graad hoger, dus men moet de meting minstens een week voor de eisprong doen.

 

Tags: energietekort,, aanmaak energie,, vermoeidheid,, voedingstekort oplossen,, oorzaak oververmoeidheid, schildklierprobleem, obstipatie, menstruatieklachten, schildklier, traagheid, haaruitval

Weten over je gezondheid

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Word regisseur van je eigen gezondheid

Wil jij leren hoe je zelf aanhoudende (chronische), vage klachten kan aanpakken?

Als reguliere gezondheidszorg op de langere termijn niet helpt bij klachten als darmklachten, (over)vermoeidheid of allergieën, maak dan een afspraak bij Beter door Balans, voor een andere kijk op gezondheid.

Samen achterhalen we de oorzaken van jouw specifieke klachten en zoeken we naar een oplossing die bij jou past. Vaak is een eenvoudige voedingsaanpassing voldoende, soms is er meer voor nodig.

Ik bekijk klachten en vragen vanuit Epigenetisch oogpunt, dat wil zeggen vanuit verschillende invalshoeken. Belangrijke pijlers daarin zijn de wisselwerking tussen organen, emoties, zenuwstelsel, immuunsysteem, hormoonsysteem en omgevingsfactoren.

Geef jouw zelfherstellend vermogen een kans

Geef jouw zelfherstellend vermogen een kans

De mens beschikt over een uitmuntend systeem om de gezondheid te reguleren. Het zelfgenezend vermogen is tot heel veel in staat; denk maar aan de darmwand die zichzelf elke drie weken compleet vernieuwt, een wond waar snel een korstje opkomt of een gebroken been dat binnen enkele weken weer geheeld is.

Het lichaam is dag en nacht aan het werk om oude of kapotte cellen te vervangen door nieuwe. Zolang we dit systeem van dienst zijn door het van de juiste bouwstoffen te voorzien en zorgen voor de juiste vaklui om de boel weer op te ruimen, gaat het allemaal prima.

Maar wat gebeurt er als de goede stenen op zijn en je moet toch bouwen? Dan ga je wat lenen bij de buren, misschien materialen van wat mindere kwaliteit, maar je moet toch wat... De specie is op.. Wat nu? Een beetje water en zand?

wond genezingKun je je voorstellen wat er dan gebeurt? In je lichaam werkt het precies zo! Als je er zelf voor zorgt dat je het lichaam optimaal voorziet van de juiste grondstoffen, dan zal het heel veel problemen zelf kunnen oplossen.