Wil je de stap zetten en aan de slag voor je gezondheid onder begeleiding van mij?!

  • Groente_meer_is_echt_beter

Hoe werkt het Schildklier systeem?

Je schildklier en homeostase (evenwicht bewaren)

Onze schildklier is een belangrijke hormoonklier. Je schildklier reageert echt op alle homeostatische verstoringen. Homeostase zijn mechanismen die je lichaamstemperatuur, je zuurgraad, het volume van je lichaamsvloeistoffen, je bloeddruk, je hartslag en de concentratie van elementen in je bloed regelen. Het zijn de belangrijkste instrumenten die worden gebruikt om het fysiologische evenwicht te behouden. Best druk dus daar rond je schildklier!

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Quercetine nader onderzocht

Ik vond een heel mooi artikel hier: Copyright (C) Orthokennis https://www.orthokennis.nl/nieuws/quercetine-en-covid-19. Welke ik graag met je wil delen!

Quercetine is een van de belangrijkste en best onderzochte bioflavonoïden en een veelbelovende, veelzijdige fytonutriënt voor de preventie en behandeling van uiteenlopende aandoeningen. Quercetine staat bekend om haar antioxidatieve, ontstekingsremmende en immunomodulerende eigenschappen. Bovendien is het veilig in gebruik.

Quercetine staat bekend om haar antioxidatieve, ontstekingsremmende en immunomodulerende eigenschappen.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Kruidenthee, ook een goed idee

Van veel verschillende kruiden kun je een lekker kopje thee zetten. EIgenlijk mag je het officieel geen thee noemen, want er worden geen theebladeren voor gebruikt. In de volksmond noemen we het kruidenthee.

Kruiden werken ontzurend, ons lichaam wil graag onze zuurgraad in balans houden en kruiden kunnen daarbij mooi helpen. Suikers en granen werken bijvoorbeeld verzurend en groenten en kruiden juist alkalisch.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Daar is geen kruid tegen opgewassen! O nee?

Daar denken we in de Natuurgeneeskunde toch echt anders over. Vaak is er zeker wel een kruid tegen opgewassen, je moet alleen nog even leren welke dan. En hoe je ze kunt gebruiken.

Sowieso kunnen kruiden ons veel brengen ter ondersteuning van je gezondheid. Het zijn vaak echte krachtpatsertjes. Je hoeft er niet perse veel van te nemen om er profijt van te trekken. Bij mij in de tuin staan o.a. Tijm, Salie, Rozemarijn, Basilicum, Munt, Citroenmelisse, Bieslook en ernaast van alles wat zichzelf gezaaid heeft ;-)

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Aanpakken van restklachten na virusinfectie

Aanpakken van restklachten

Sommige mensen hebben na een doorgemaakte Virus-infectie last van hardnekkige restklachten, zoals o.a. vermoeidheid, concentratieverlies, depressiviteit, kortademigheid, verlies van spierkracht en slaapproblemen. Men noemt dat in het geval na Corona gehad te hebben Long-Covid. Er zijn meer virusinfecties die vergelijkbare klachtenpatroon hebben. Sommige zaken zijn voor Covid-19 erg specifiek.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Schildklier waarden, wat is de norm(aal)?

schildklier1Schildklier

Waarden normaal, waarden op de grens en referentiewaarden

Voor de schildklier zijn diverse waarden, parameters, indicators of grenswaarden opgesteld. Deze referentiewaarden zijn opgesteld vanuit gemiddelden en dienen dus als grens. Vaak is er een onderste of minimale grenswaarde waaraan je moet voldoen. En er is altijd een grenswaarde waar je waarde niet boven hoort te zitten.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Voedingsstoffen als geneesmiddel?

Mijn oog viel op een mooie publicatie, dat meer wetenschappers nu in de gaten krijgen dat voeding wel degelijk heel veel invloed heeft op onze gezondheid. Laat dat nou een zeer groot onderdeel zijn van onze kennis en dus gereedschappen als Orthomoleculair- en Epigenetisch therapeut.

19 oktober 2021

Voedingsstoffen kunnen een verrassend vergelijkbare werking hebben als geneesmiddelen

Voedingsstoffen kunnen een verrassend vergelijkbare werking hebben als geneesmiddelen. Dat concluderen farmacologen van de Universiteit Utrecht nadat ze ruim tweehonderd onderzoeken naar voedingsmiddelen inventariseerden. Meer aandacht voor de medicinale werking van voeding kan volgens de onderzoekers helpen om veel gerichter diëten te ontwikkelen die bepaalde aandoeningen tegengaan of voorkomen.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Water en Mineralen

Één van de belangrijkste voedingstips naast pure voeding:

Zorg voor voldoende vocht mèt mineralen!

Waarom is heeft een volwassene per dag zo'n 2 tot 3 liter vocht mét mineralen nodig? Heb je je dat wel eens afgevraagd. Vast niet, maar het zit zo. Je kunt alleen vocht in je lichaam houden als je over voldoende mineralen beschikt.

Waterfles2Water is een zeer essentiële voedingsstof voor het lichaam. Het omspoelt de cellen en is als het ware het “aquarium” waar alles in gebeurt. Water dient als vervoersmiddel van voedingsstoffen en stofwisselingsproducten. Je hebt water en mineralen nodig voor je energie-aanmaak, het regelen van je de lichaamstemperatuur. Plus genoeg water in je systeem speelt een rol bij het soepel zijn van je lichaam.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Mineralen en je gezondheid

 

Mineralen & het Immuunsysteem

Wij van de Orthomoleculaire kennis wisten het al even, maar Belgische onderzoekers van de Universiteit van Gent hebben nu ook ontdekt dat onze voeding een rol zou kunnen spelen in de werking van het immuunsysteem.

Voeding blijkt namelijk een grote invloed te hebben op hoe ziek je wordt van corona. Bij het onderzoek viel vooral de lage zink en selenium status op.

Houdt je immuunsysteem op sterkte, door er ook op te letten dat je in je voeding voldoende zink en selenium binnenkrijgt! Deze mineralen en andere zitten vaak in producten uit de zee, omdat zeewater nu eenmaal erg rijk is aan mineralen.

Ook planten die gekweekt worden op een mineraalrijke bodem bevatten veel van deze belangrijke mineralen en spoorelementen. Fruit en groente zijn voor bijv. selenium echt afhankelijk van de grond waarin ze zijn geteeld.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres