Holistische praktijk van Tonia Ris, Epigenetisch en Orthomoleculair therapeut

Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Jammer genoeg, maar misschien ook wel goed bij nader inzien. Je mag niet meer zomaar van alles schrijven over werking van suppletie met vitaminen of mineralen. Alhoewel er in de praktijk gebleken is dat het op veel verschillende manieren bij kan dragen aan je welbevinden.

De volgende stellingen zijn een aantal door de keuringsraad goedgekeurde bewoordingen in relatie tot energie.Energietekort batterij opladen vermoeidheid

 • Magnesium activeert je natuurlijke energie in het lichaam
 • Magnesium bevordert de energiestofwisseling
 • Magnesium draagt bij aan een normale energiehuishouding
 • Magnesium draagt bij aan een normale energiestofwisseling
 • Magnesium heeft een gunstige invloed op een normaal energieleverend metabolisme
 • Magnesium helpt energie vrij/los te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten
 • Magnesium ondersteunt de energiestofwisseling
 • Magnesium ondersteunt het energieniveau
 • Magnesium speelt een rol bij de activiteit van bepaalde enzymen die betrokken zijn bij het energiemetabolisme

Zie ook op de pagina van de EFSA over magnesium, de EFSA is de European Food Safety Authority. Dat er weinig geclaimd mag worden is toch eigenlijk alleen maar mooi, want dat beloofd al heel veel goeds! En kort en simpel gezegd is dat ook zo en hoef je daarvoor niet persé het hele onderliggende proces achter het waarom te weten.

Chlorella SmoothieWat van groot belang is, is dat je goed wordt geinformeerd over de juiste dosering, hoeveelheid en vorm die je gebruikt. En wannneer je het het beste doet. In de praktijk zie ik dat het zeer persoonlijk is. De mogelijkheden zijn: Je kan meer magenesium binnen krijgen door je voeding aan te passen. Dat eten wat het bevat en dat laten staan wat het juist weg rooft. Of in ieder geval niet tegelijkertijd eten/drinken. Goede bronnen van magnesium kunnen o.a. zijn: groene groenten, (rauwe) cacao, schelpdieren, noten en volkoren granen. 

Verder bij een groter tekort aan Magnesium kan je magnesiumolie smeren of sprayen, magnesiumzout in je bad of voetenbad doen, als elementair Magnesium in druppelvorm innemen of als magnesium als poeder-, tablet- of capsulevorm uit een potje slikken. Of een combinatie ervan, al dan niet in samenhang met andere suppletie.

 

Goede bronnen van magnesium kunnen o.a. zijn: groene groenten, (rauwe) cacao, schelpdieren, noten en volkoren granen. 

 

De volgende stellingen zijn een aantal door de keuringsraad goedgekeurde bewoordingen in relatie tot vermoeidheid.

Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

 1. Magnesium heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid
 2. Magnesium helpt bij vermoeidheid/moeheid
 3. Magnesium helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen

De basis is en blijft natuurlijk gezonde voeding in variatie plus voldoende water! Ons lichaam functioneert beter als we het voorzien van de juiste voedingstoffen; eiwitten, gezonde vetten, vezels, koolhydraten, vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Dan werkt voeding gezondheidsbevorderend. Uitgangspunt is voeding zoals het oorspronkelijk bedoeld was, die je nog herkend in de vorm hoe het gegroeid is. Dus niet de zwaar bewerkte vormen met ingredientenlijsten waar je geen touw aan kunt vastknopen, dat is vulling. En een belasting voor je lichaam.

Consult op afstand

In deze tijd is een telefonisch of online consult erg handig, bijna normaal al zelfs, er zijn verschillende mogelijkheden. Testen, Quantum Touch en Quantum Allergy behandelingen kunnen ook op afstand. Nieuwsgierig?tonia beter door balans Klein2Suppletie- of voedingsadviezen

Een kort consult kan ook: Stel mij een vraag per mail en wij maken een afspraak voor een kort-op-afstand-consult (min. 15 min).

Bijvoorbeeld als je wilt weten welke supplementen jou nu kunnen helpen en hoeveel je er van nodig hebt.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wel tips, geen trucs

Eerst water, en de rest komt...

Ons lichaam bestaat voor een heel groot percentage uit water. Geen wonder dat het problemen geeft wanneer je tekort komt.

 

Voed het juiste plantje

Geef aandacht aan de goede dingen en niet aan het negatieve. voed het juiste plantjeWat je aandacht geeft zal groeien. 

 

Count your blessings

Oftewel waardeer wat je wel hebt!