Holistische praktijk van Tonia Ris, Epigenetisch en Orthomoleculair therapeut

Orthomoleculaire therapie

bieten bataat salade‘Orthomoleculair’ klinkt nogal moeilijk, maar in de dagelijkse praktijk is het tegenovergestelde juist het geval. Orthomoleculair betekent niets anders dan zorgen dat je de juiste mineralen, vitaminen, aminozuren en plantenstoffen in de juiste hoeveelheden en in de juiste verhoudingen tot je kan nemen. Dit om de biochemische processen, die continu in het lichaam werkzaam zijn, optimaal te laten verlopen of te herstellen.

Voedingsadviezen op maat

Met de meest passende voeding voor jou, richt je je met orthomoleculaire voeding vooral op het in stand houden en optimaliseren van de lichaamsfuncties. Als orthomoleculair therapeut adviseer ik naast aanpassing van de voeding soms ook voedingssupplementen te gebruiken om het verstoorde evenwicht in het lichaam weer te herstellen.

Suppletie adviezen op maat

Deze supplementen zijn voornamelijk vitaminen, mineralen, aminozuren en vetten die de mens zelf niet kan aanmaken, niet kan omzetten of die onder bepaalde omstandigheden niet voldoende worden aangemaakt.

Belangrijk is, met hier als voorbeeld een vitamine supplement:
● gebruik je juiste vorm? (wateroplosbaar of vet-oplosbaar, actief of niet-actief),
● in de juiste hoeveelheid,
● verdeeld over de dag of juist niet,
● in combinatie met de juiste co-factoren (die opname ondersteunen),
● het juiste tijdstip van innemen (bij het ontbijt of los van de maaltijd bijv.).

Voorgaande factoren bepalen of je het goed kunt opnemen en omzetten in je lichaam, zodat het doet wat het moet doen. Zo zie je maar dat je jaren iets kunt slikken zonder enig effect, als het niet in de juiste vorm is. Ook het ‘baat het niet dan schaad het niet’-principe gaat echt niet altijd op.

Wel tips, geen trucs

Eerst water, en de rest komt...

Ons lichaam bestaat voor een heel groot percentage uit water. Geen wonder dat het problemen geeft wanneer je tekort komt.

 

Voed het juiste plantje

Geef aandacht aan de goede dingen en niet aan het negatieve. voed het juiste plantjeWat je aandacht geeft zal groeien. 

 

Count your blessings

Oftewel waardeer wat je wel hebt!

Online consult

In sommige gevallen kan een online consult erg handig zijn. Stel mij een vraag en wij maken een afspraak voor een Skype consult.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.