Holistische praktijk van Tonia Ris, Epigenetisch en Orthomoleculair therapeut

Over hoe epigenetica werkt

Genen heb je mee gekregen op het moment van de conceptie, maar hoe je programmatuur ingeregeld wordt hangt af van bijvoorbeeld de conditie, de voeding en de emotionele balans van de moeder. Je kunt je je wellicht voorstellen dat een voedingstekort bij de moeder, daarmee direct ook een tekort op levert voor het kind.

Wanneer dit kind op latere leeftijd dit tekort niet middels zijn voeding heeft kunnen oplossen, zal het zeer waarschijnlijk hierdoor klachten ontwikkelen.

De gereedschapskoffer van een Epigenetisch therapeut is daarom zeer divers, want de invloed van buitenaf door omgevingsfactoren kan enorm zijn. Klachten worden dan ook van alle kanten bekeken en gewogen, voordat deze 'aangepakt' kunnen worden. Deze aanpak zal zeer persoonlijk zijn, omdat iemand misschien wel precies het zelfde eet als de buurvrouw, maar er een totaal ander bewegingspatroon op na houdt of heel anders in de wereld staat. Ja, en dat heeft ook invloed.

 

Wel tips, geen trucs

Eerst water, en de rest komt...

Ons lichaam bestaat voor een heel groot percentage uit water. Geen wonder dat het problemen geeft wanneer je tekort komt.

 

Voed het juiste plantje

Geef aandacht aan de goede dingen en niet aan het negatieve. voed het juiste plantjeWat je aandacht geeft zal groeien. 

 

Count your blessings

Oftewel waardeer wat je wel hebt!

Online consult

In sommige gevallen kan een online consult erg handig zijn. Stel mij een vraag en wij maken een afspraak voor een Skype consult.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.