Holistische praktijk van Tonia Ris, Epigenetisch en Orthomoleculair therapeut

Ben je vermoeid?

Vermoeid moe slecht slapen3Dat kan zomaar komen door gebrek aan Vitamine D! Lees onderaan het artikel over een onderzoek naar de relatie tussen Vitamine D en vermoeidheid.

Wetenschappers hebben aangetoond dat vitamine D goed is voor het zenuwstelsel en de hersenfuncties. Het draagt bij aan geestelijke veerkracht en een positief humeur.

Nu de donkere dagen weer zijn aangebroken is er vaak niet voldoende zonlicht om zelf Vitamine D aan te maken. Het kan heel zinvol zijn om dit, naast gezonde voeding, extra te suppleren.

Ik geef je graag een persoonlijk advies over hoe je dit gebrek kan aanvullen.

Ook als er wel voldoende zon is kan er een tekort aan Vitamine D optreden, bijvoorbeeld als je niet voldoende cholesterol tot je beschikking hebt, als grondstof voor het aanmaken van Vitamine D. Waar ik ook naar kijk is of je wel in staat bent Vitamine D te activeren, daarvoor zijn nl. bepaalde co-factoren (lees andere voedingstoffen) van belang. Zo kan je bijvoorbeeld een hoge Vitamine D status hebben, maar dat wil niet direct zeggen dat je er ook iets aan hebt.

Wil je meer informatie over of jij voldoende voedingstoffen uit je voeding kan halen, of over suppletie van bijvoorbeeld. vitamine D, neem contact met me op.

 

Vermoeid? Neem vitamine D

Suppletie met vitamine D helpt vermoeidheid tegen te gaan.

Voor de studie werden 174 personen geselecteer...

Helaas heeft u geen javascript of heeft u javascript uitgeschakeld. Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

Onderzoek: Correction of Low Vitamin D Improves Fatigue: Effect of Correction of Low Vitamin D in Fatigue Study (EViDiF Study). Zie Pubmed.

Wel tips, geen trucs

Eerst water, en de rest komt...

Ons lichaam bestaat voor een heel groot percentage uit water. Geen wonder dat het problemen geeft wanneer je tekort komt.

 

Voed het juiste plantje

Geef aandacht aan de goede dingen en niet aan het negatieve. voed het juiste plantjeWat je aandacht geeft zal groeien. 

 

Count your blessings

Oftewel waardeer wat je wel hebt!

Online consult

In sommige gevallen kan een online consult erg handig zijn. Stel mij een vraag en wij maken een afspraak voor een Skype consult.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.