Holistische praktijk van Tonia Ris, Epigenetisch en Orthomoleculair therapeut

Gezondheid is meer dan niet ziek zijn

Gezondheid kan meer zijn dan alleen vrij zijn van ziekte, het bepaald ook je mate van welbevinden en je energielevel. De mate van je fit voelen en in staat zijn dat te doen wat je graag wilt. Niet belemmert worden in je beweging, gewoon kunnen slapen als je ‘s avonds je hoofd op je kussen legt en dan ook weer fris en uitgeslapen aan een nieuwe dag kunnen beginnen na voldoende nachtrust.

Geen middagdip of ochtendhumeur, geen obstipatie of racekak, geen stapels pillen voor bloeddruk, maagzuur of hoofdpijn. Maar je vanuit je basis goed voelen, met een immuunsysteem wat van wanten weet en die met gemak ervoor zorgt dat jou lichaam beschermt wordt tegen bacteriën en virussen en andere ziekmakers. Daar kan je zelf iets aan doen, ja je leest het goed zelf!

Als je begrijpt dat eten iets is wat je toch minstens 3 keer per dag doet, en meestal vaker, echt invloed heeft op je staat van zijn, dan kan je er iets aan gaan doen! Dus niet in de modus gaan hangen van “ik heb er toch allemaal geen invloed op of ik ziek wordt of niet”, dat heb je wel. In ieder geval kan je je lichaam zo helpen dat wanneer je ziek wordt het goed in staat is om dit aan te kunnen en te overwinnen.

Wel tips, geen trucs

Eerst water, en de rest komt...

Ons lichaam bestaat voor een heel groot percentage uit water. Geen wonder dat het problemen geeft wanneer je tekort komt.

 

Voed het juiste plantje

Geef aandacht aan de goede dingen en niet aan het negatieve. voed het juiste plantjeWat je aandacht geeft zal groeien. 

 

Count your blessings

Oftewel waardeer wat je wel hebt!

Online consult

In sommige gevallen kan een online consult erg handig zijn. Stel mij een vraag en wij maken een afspraak voor een Skype consult.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.